De HondenLuisteraar !

 

Ik ben geen hondenfluisteraar, maar een HondenLuisteraar!

Ik schrijf honden biografieën.🙂

 

Hoe kom je daarbij, hoor ik u zeggen? Wel, ik was volop bezig met de research voor mijn grote project: het levensverhaal van (gewone) mensen schrijven. Ik heb een hond –Happy, de zwarte cocker -  en ga uiteraard dagelijks enkele mooie wandelingen met Happy maken. Dan kom je ook voortdurend dezelfde mensen tegen en leer je alle andere honden kennen. Op een ochtend zie ik een oudere dame, wiens hondje Fletch steeds met mijn Happy speelde, alleen op een bank zitten. Geen Fletch. Ze weende, haar hondje was die nacht overleden.

Ik ben beginnen denken over hoe die dame kon geholpen worden en vermits ik toch met boeken bezig ben, dacht ik aan een fotoboek, maar met een plus: verhaaltjes!

 Iedereen heeft tegenwoordig evenveel foto’s van hun hond als van hun kinderen en die kan je uiteraard makkelijk in albums of op de computer bewaren. Maar die leuke, grappige, soms droevige verhaaltjes, unieke trekjes en anekdotes, die worden al wel eens vergeten.

 

Dus: een boek met veel foto’s en korte tekstjes met leuke verhalen over de hond… verteld door de hond.

 

Ik ben aan de slag gegaan met mijn verhaal over Happy die vandaag bijna 7 jaar oud is en had snel een heleboel anekdotes die ik kon uitwerken. Veel moeilijker was het om een keuze te maken wat de foto’s betreft.

 

Het resultaat is een mooi boek met mijn lievelingsfoto’s van Happy en een hele rits vooral leuke anekdotes: wat ze graag eet, wat haar stoute kantjes zijn (sokkendief!!) , wie haar vriendjes zijn, enz…

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik praat met het baasje en aan de hand van een goede vragenlijst, komen de verhaaltjes snel los. Die worden opgetekend, de leukste (veeel! ) foto's worden uitgezocht en dan ga ik aan de slag en enkele weken later heeft u een prachtig boek thuis bezorgd.

Meer info?  Ga naar de uitgebreide website

      www.dehondenluisteraar.eu